Taalcafé in Cultuurfabriek

Elke dinsdagmiddag is er een Taalcafé in De Cultuurfabriek.
Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken.

VEENENDAAL – Elke dinsdagmiddag is er een Taalcafé in De Cultuurfabriek.
Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken.

Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Taalcursussen zijn er genoeg, maar veel anderstaligen ontmoeten vaak te weinig Nederlanders waarmee ze de taal kunnen oefenen.

Gezellig
In het Taalcafé kunnen anderstaligen in een ongedwongen en gezellige setting oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn gesprekken over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen. Er wordt vaak gewerkt aan de hand van een thema. Ook worden er spelvormen toegepast of kan er een tekst worden besproken. Gesprekken worden altijd in het Nederlands gevoerd, dus de deelnemers aan het Taalcafé moeten wel een klein beetje Nederlands spreken. Anderstaligen en Nederlanders delen zo taal en cultuur. Niet ergens achteraf in een aparte ruimte, maar juist midden in de bibliotheek.

Frequentie
Het Taalcafé vindt elke week op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur plaats in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein (alleen in de kerst- en zomervakantie is er geen Taalcafé). Iedereen kan zo binnenlopen, zonder voorafgaande aanmelding.

Bron: Bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.