Taalhuis Rhenen geopend

Veenendaal – Het Taalhuis Rhenen is gevestigd in de Westpoort en is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
Iedereen met vragen over het leren van de Nederlandse taal kan binnenlopen en wordt geholpen door een professionele taalconsulent en getrainde taalvrijwilligers.

Op vrijdag 1 december heeft wethouder Veldboer het Taalhuis Rhenen feestelijk geopend.

Inloopspreekuur
Vanaf december is er op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur een inloopspreekuur in de Westpoort (Veerweg 1, Rhenen). De medewerkers van het spreekuur luisteren naar vragen, kijken wat nodig is en hoe de persoon het beste geholpen kan worden.

Praathuis
Daarnaast is er elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur Praathuis in de Westpoort. In het Praathuis kunnen anderstaligen oefenen met de Nederlandse taal. Ze voeren gesprekken over alledaagse dingen en soms bespreken de deelnemers een tekst of doen een spel. Gesprekken worden altijd in het Nederlands gevoerd, dus de deelnemers aan het Praathuis moetenwel een klein beetje Nederlands spreken. Anderstaligen en Nederlanders delen zo taal en cultuur.

Bron: Rhenen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.