Terugblik raadsvergadering 24 januari

Beëdiging en installatie van nieuw benoemd raadslid Y. Makineli (DENK) en afscheid raadslid G. Çoban (DENK)
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 januari werd de heer Y. Makineli (DENK) beëdigd en geïnstalleerd als raadslid.

VEENENDAAL – Beëdiging en installatie van nieuw benoemd raadslid Y. Makineli (DENK) en afscheid raadslid G. Çoban (DENK)
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 24 januari werd de heer Y. Makineli (DENK) beëdigd en geïnstalleerd als raadslid.

Hij legde tijdens de vergadering de verklaring en belofte af en werd daarmee toegelaten als lid van de gemeenteraad van Veenendaal. De heer Makineli neemt de plaats in van de heer G. Çoban, die één van de lijsttrekkers is voor DENK bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart dit jaar. De heer Çoban werd tijdens de vergadering toegesproken door de voorzitter van de raad en sprak ook zelf de raad toe. De heer Çoban blijft actief als schaduw-raadslid voor DENK.

Benoeming lid Werkgeverscommissie en benoeming schaduw-raadslid G. Çoban (DENK)
De heer H. Schonewille (CDA) werd tijdens de raadsvergadering met 32 stemmen voor benoemd tot lid van de Werkgeverscommissie. De heer G. Çoban (DENK) werd met 32 stemmen voor benoemd tot schaduw-raadslid van Veenendaal. De heer G. Çoban legde de verklaring en belofte af.

Voorkeursvariant Rondweg-Oost
De raad heeft het raadsvoorstel Voorkeursvariant Rondweg-Oost met 25 stemmen voor en 8 stemmen tegen aangenomen. Voor stemden ChristenUnie, VVD, SGP, ProVeenendaal, CDA en PvdA. Tegen stemden Lokaal Veenendaal, D66, DENK, SP en GroenLinks. Een snelheid van 70 km per uur op het noordelijk deel van de Rondweg-Oost en een ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de Prins Clauslaan, is onderdeel van de voorkeursvariant waar de raad nu over heeft besloten. Deze voorkeursvariant is een advies van de gemeente Veenendaal aan de provincie Utrecht. Op 18 februari wordt het advies in de Provinciale Staten besproken.

Overige besluiten
De volgende raadsvoorstellen werden in de raadsvergadering zonder debat aangenomen:
• Kadernota 2020 Veiligheidsregio Utrecht
• Ontheffing verlenen woonplaatsvereiste burgemeester Kats
• Regionaal risicoprofiel 2019 Veiligheidsregio Utrecht
• Ontslag schaduw-raadslid J. Teunissen (D66)

Meer informatie op de website
De besluitenlijst, de vergaderstukken en een videoverslag van de raadsvergadering van donderdag 24 januari vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.