Thaise glutenvrije viskoekjes (Tod Mun Pla) door Stef

MALEISIË – Dit populaire Thaise voorgerecht is zo eenvoudig om te maken!
Ideaal om goedkope vis uit blik om te toveren in een lekker dagdagelijks gerecht.

Wie ben ik?
Ken je Bonsje Kraaij-van den Berg? Of ken je Jenny de Rooy?

Inderdaad: de lekkere recepten columnisten van OnlineVallei.nl!

Zij krijgen navolging…
Ik ben Stef uit Maleisiė en zal je elke maand een lekker en makkelijk oosters recept voorschotelen.

Je weet wellicht dat Maleisiė het buurland van Indonesiė is: met een gelijkaardige keuken.

Maar:

Maleisiė is tevens een smeltkroes van alle andere omliggende keukens: Thailand, Vietnam, China, India…

Wil je eens echt lekker gevarieerd eten, veel gevarieerder dan een rijsttafel? Je vindt het allemaal makkelijk en goedkoop in Maleisiė.

Welk (oosters) recept had jij ook graag gelezen hier op Online Vallei?

Wat zijn Thaise viskoekjes?
Thaise viskoekjes vormen een klassiek voorgerecht in Thaise restaurants.

Je kan ze echter makkelijk zelf snel thuis maken.

Al wat je nodig hebt is:
vis,
rode kerriepasta,
vissaus en/of sojasaus
maļsbloem, rijstebloem of gekookte aardappels.
Al de rest is: naar wens. Koriander is een aanrader…!

Hoe Thaise viskoekjes maken in 1-2-3?
Mix (gekookte) vis met rode kerriepasta, ei, wat limoensap, sojasaus en/of vissaus en wat koriander in een keukenrobot of blender.
Meng er genoeg maļsbloem, rijstebloem of gekookte aardappels door zodat je er makkelijk patties mee kan maken.
Bak langs beide kanten goudbruin in een koekenpan.
Glutenvrije viskoekjes
Ik eet glutenvrij.

Maar ik vermeld er graag bij: dat je ook paneermeel in je viskoekjes mengen kan.

Rasp over droog paneermeel wat ui. Werk dat door tonijn of zalm uit blik, en je hebt snel een lekker gerecht klaar met ingrediėnten die je altijd in huis kan hebben.

Smakelijk!

Viskoekjes ingrediėnten
250 gram gare vis (of vis in eigen nat uit blik)
2 kleine, gekookte aardappels
1 biologisch ei
1/2 sjalot en 1/2 wortel (klassiek: enkele prinsessenbonen)
olijfolie

Smaakmakers:
naar smaak en pittigheid: 1 tot 2 eetlepels Thaise rode curry pasta
1 knkoflookteentje
1 stukje gemberwortel
enkele kaffir limoenblaadjes
vissaus naar smaak
sojasaus naar smaak
verse korianderblaajes
enkele druppels vers geperst limoensap of citroensap

Hoe Thaise viskoekjes maken:
Moest dit nog niet gebeurt zijn: bak, rooster of gaar de vis naar wens, of laat vis uit een conservenblikje uitlekken. Graten verwijderen en in kleine stukjes trekken. Gaar de aardappels en prak ze fijn.
Snijd sjalot en wortel zo fijn mogelijk en stoof even aan in olijfolie.
Neem een kom: klop er met een vork het ei in los. Roer er de smaakmakers door: 1 eetlepel Thaise rode kerriepasta, fijngeraspte knoflook, fijngeraspte gemberwortel, zo fijn mogelijk gesneden kaffir limoenblaadjes, vissaus, sojasaus, limoensap en fijngesneden korianderblaadjes.
Werk dan de aardappel, vis en wortel en sjalot door de smaakmakers. Best je handen gebruiken hier en mengen tot alles goed samenhangt. Rol er balletjes van.
Verwarm pindaolie in een pan, druk de balletjes wat plat tot koekjes en bak ze langs beide kanten goudbruin.
Serveert het makkelijkst met mayonaise en Thaise chili saus.

Smakelijk!

About Stef uit Maleisiė
Stef helpt je hoe je elke dag een nieuwe, lekkere soep kan maken op pompoensoep.com. Hier kun je ook gratis zijn kookboekje met zijn 7 best verborgen pompoensoep recepten downloaden!

Op OnlineVallei.nl zal hij elke maand een nieuw recept toevoegen bij voorkeur uit het land waar hij nu woont.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.