Toegangsprijs Museum Veenendaal gehalveerd

VEENENDAAL – Vanwege de verbouwing van Museum Veenendaal aan het Kees Stipplein, geldt in de maand december een verlaagde toegangsprijs.
Volwassenen betalen geen vier maar twee euro, jeugd tot 18 jaar gratis.

Ook is in deze periode het museumboek tegen een extra voordelig tarief te koop. Voor vijf euro kan men een exemplaar aanschaffen.

De verhuizing van het schilderij ‘Veenendalers in de Geertekerk’ voor restauratie naar het Centraal Museum Utrecht markeert de aftrap van een grootschalige verbouwing. Sinds de heropening in 2010 bleef de opstelling vrijwel ongewijzigd. De wijzigingen gebeuren stapsgewijs. De herinrichting duurt tot eind 2019. De belangrijkste museumstukken blijven maar digitalisering gaat de presentatie ondersteunen.

Straks drukt de bezoeker voor info op een touchscreen en eind december komt er een nieuwe website en wordt er meer ingezet op social media. De huidige Schatkamer wordt straks ook gebruikt voor wisselexposities. De aak komt in de eerste zaal en het poppenhuis van tandarts De Nooij krijgt een prominentere plek. Arrangementen maken museumbezoek aantrekkelijker. De belangstelling voor de workshop Sigaren maken neemt toe. Vandaar dat ook de sigarenmaker tafel een betere opstelling krijgt.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.