Uitnodiging Warmteavond 23 mei

Nederland stapt over van aardgas naar duurzame energiebronnen.
Dat betekent dat ook in Wageningen alle woningen in de toekomst van het aardgas af gaan.

WAGENINGEN – Nederland stapt over van aardgas naar duurzame energiebronnen.
Dat betekent dat ook in Wageningen alle woningen in de toekomst van het aardgas af gaan.

De inbreng van bewoners is heel belangrijk in het zoeken naar de beste oplossing voor elke wijk. Op donderdag 23 mei kunnen inwoners van Wageningen hierover meepraten op de Warm Wageningen avond op het Pantarijn.

Op donderdagavond 23 mei organiseert gemeente Wageningen daarom een grote bijeenkomst over de warmtetransitie. Inwoners kunnen met mensen uit hun eigen wijk in gesprek gaan over de alternatieven voor aardgas. Er zijn deskundigen aanwezig en vertegenwoordigers van wijken die zelf met het overstapproces actief zijn. De avond vindt plaats op donderdagavond 23 mei op scholengemeenschap Pantarijn, Hollandseweg 9-11. Inloop vanaf 18.30 uur, start programma 19.00 uur. Aanmelden via www.wageningenduurzaam.nl/bijeenkomstWarmWageningen

Koken en het verwarmen van woningen en tapwater zal in de toekomst niet meer met gas plaatsvinden, maar met een duurzame energiebron. Die overstap is een grote opgave. Gemeente Wageningen wil dit samen met haar inwoners oppakken. Wethouder Anne Janssen: “Veel inwoners vragen zich af wat het stoppen met aardgas betekent voor hun eigen wijk en woning. Dat kan verschillen per wijk. De eerste stap is nu het opstellen van een visie waarin staat op welke manier en in welk tempo de verschillende wijken in Wageningen het beste kunnen overstappen naar nieuwe energiebronnen. Voor deze visie is de inbreng van bewoners heel belangrijk”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.