Unieke Érard Carré vleugel maakt concertdebuut op Hortus Festival

Fotograaf-Anne-Meyer

WAGENINGEN – Enkele jaren geleden ontdekte pianist Maarten van Veen op eBay een zeer waardevolle Érard Carré vleugel, een zogeheten tafelpiano.
De Franse verkoper wilde er afstand van doen als hij er een kleine IKEA-tafel voor in de plaats kreeg.

Daar hoefde Maarten niet lang over na te denken, de deal was snel gesloten en hij liet het instrument naar Nederland komen. Na een grondige restauratie verkeert de tafelpiano nu in topconditie. Het instrument maakt op vrijdag 11 augustus zijn concertdebuut op het Hortus Festival. Maarten van Veen gaat er op spelen en hij gaat ook verhalen vertellen over de componisten. Op het programma staan werken van Mozart, Haydn en Jadin.

Over Maarten van Veen
Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida. Hij studeerde bij Philippe Herreweghe en Frans Brüggen om als dirigent de taal van de 20e eeuw om te zetten naar een oorspronkelijke orkestklank. Met Robert Craft nam hij in de Abbey Road Studios in Londen een cd op met werken van Igor Stravinsky. De New York Times noemde het ´de beste opnamen ooit´.

Waar/ wanneer

  • Le Piano Carré – Maarten van Veen – Érard Carré vleugel
  • Vrijdag 11 augustus 2017 om 20.00 uur
  • Belmonte Arboretum, Generaal Foulkesweg 94a, Wageningen
  • Tickets & Info: www.hortusfestival.nl
  • Concertkaarten € 26,50 – Early Bird-tarief € 24,00 (voor de snelle beslissers)

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.