De Veense Filmdagen gaan door!

VEENENDAAL – Na alle commotie rond de sluiting van Spectrum vanwege instortingsrisico’s is er goed nieuws: De Veense Filmdagen gaan door!
De afgelopen week is met man en macht gezocht naar een alternatieve locatie en het is gelukt. We kunnen terecht in Troubadour (Elevate), Zandstraat 36-38 in Veenendaal.

Dit geldt alleen voor de Veense Filmdagen.
Naar verwachting zal Spectrum een aantal maanden gesloten blijven voor bouwkundig onderzoek. Voor deze periode zijn we momenteel naarstig op zoek naar een locatie voor de vertoning van onze films. Tot we die locatie gevonden hebben, kunnen er helaas geen films vertoond worden.
Door middel van onder andere deze nieuwsbrief zullen we je op de hoogte houden van het actuele nieuws hieromtrent.
In deze nieuwsbrief kun je de films vinden die tijdens de Veense Filmdagen vertoond gaan worden in een filmladder, die er anders uitziet dan je gewend bent.

De Veense Filmdagen zijn dit jaar te beleven van donderdag 16 t/m zondag 19 november. De Lions Club “De Gelderse Vallei” organiseert dan in samenwerking met Filmhuis Veenendaal ons unieke lokale filmfestival: Vier dagen, negen films voor vier goede doelen. De opbrengst van de Veense filmdagen is voor de Stichting Vrienden van Bawku, de Zonnebloem/afdeling Veenendaal, woonzorgcentrum ‘de Meent’ en Hospice Berkenstein. Reserveer nu vast je kaarten voor 1 of meer van onderstaande films op www.veensefilmdagen.nl.

Het programma van de Veense Filmdagen

Tulipani

  • donderdag 16 november om 20.00 uur

Zeeuwse tulpenboer in Italië
Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en daar groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

Il Postino

  • vrijdag 17 november om 15.00 uur

Ontroerende vriendschap in een poëtische film
In film Il Postino, speelt Massimo Troisi de naïeve postbode Marrio Ruoppolo, geportretteerd in de jaren vijftig: de tijd van het opkomende communisme in Italië.
De Italiaanse postbode Mario Ruoppolo woont op het zonnige eilandje Salina waar ook de verbannen Chileense dichter Pablo Neruda terechtkomt. Het plaatselijke postkantoor wordt overstelpt door brieven bestemd voor Neruda.
Mario heeft de eer de brieven persoonlijk te bezorgen. Elke dag fietst hij naar het afgelegen huis van Neruda. Mario, een dromerige poëet en Pablo, een man van de wereld. Tussen beide mannen ontwikkeld zich langzamerhand een ontroerende vriendschap. Mario merkt op dat de dichter veel brieven krijgt van vrouwen, dus wil hij ook dichter worden en hij vraagt aan Neruda hoe hij dat moet doen. Neruda helpt hem zo de mooie Beatrice Russo, die een café in het dorp uitbaat, te verleiden.

Il Nostri Ragazzi

  • vrijdag 17 november om 19.30 uur

Vrije bewerking van ‘het diner’ van Herman Koch
Vrije Italiaanse bewerking van de succesroman ‘Het Diner’ van Herman Koch. Paolo, kinderarts, en Clara, gids bij het Ara Pacis Museum hebben samen een 16 jarige zoon Michele. Paolo’s broer is advocaat met een drukke praktijk en heeft een leuke tienerdochter Benedetta in dezelfde leeftijd als Michele. Op het oog hebben beide families alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen aan de oppervlakte. Over het regelmatige diner wat ze met elkaar hebben in steeds weer hetzelfde restaurant. Over de arrogantie van Paolo en zijn succesvolle praktijk of over Clara en haar ziekelijke bezorgdheid om Michele. Maar dan worden de vier ouders geconfronteerd met een uitzending op TV van beelden van de mishandeling en de dood van een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus…

All Roads Lead to Rome

  • vrijdag 17 november om 22.00 uur

Op weg naar Rome..
De strikte New Yorkse single mum Maggie (Sarah Jessica Parker) neemt in deze zonnige romkom haar lastige dochter Summer (Rosie Day) op sleeptouw naar Toscane. Vooral om wat quality time met haar te hebben, maar Maggie vind ’t ook wel heel leuk als ze daar ex Luca (Raoul Bova) tegen het gebronsde lijf loopt. Al snel delen ze zelfs een auto naar Rome, want Luca’s eigengereide moeder Carmen (Claudia Cardinale) en Summer vluchten richting de Italiaanse hoofdstad. Voor de één is Rome op de route naar haar ‘bad boy’ in New York, de ander wil er trouwen met de liefde van haar leven…

Dikkertje Dap

  • zaterdag 18 november om 16.00 uur

Dikkertje Dap, klom op de trap…..
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Tulip Fever

  • zaterdag 18 november om 19.30 uur

Tulpenhandel in de 17e eeuw
Tulip Fever vertelt een verhaal over ware liefde en speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

The Beguiled

zaterdag 18 november om 22.00 uur

Thriller van Sofia Coppola
The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.