Vier Koninklijke onderscheidingen in Rhenen

Burgemeester Hans van der Pas heeft op vrijdag 26 april aan drie inwoners van de gemeente Rhenen en één inwoner van de gemeente Wageningen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, bij gelegenheid van de viering van Koningsdag.

RHENEN – Burgemeester Hans van der Pas heeft op vrijdag 26 april aan drie inwoners van de gemeente Rhenen en één inwoner van de gemeente Wageningen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, bij gelegenheid van de viering van Koningsdag.

De heren Teun Jordaan, Dirk Mous, Roef van Laar en Gerrit Verhaaf werden in de hal van het Huis van de gemeente allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Hans van der Pas belichtte – in het bijzijn van familie en vrienden van de gedecoreerden en een groot aantal oud-gedecoreerden – in een persoonlijke toespraak hun bijzondere verdiensten voor de Rhenense samenleving.

Gerit Verhaaf
Gerrit Verhaaf werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Verhaaf is al meer dan 22 jaar als vrijwilliger verbonden aan het Rode Kruis in Rhenen. Het meest toonaangevende evenement dat hij heeft gecoördineerd was het Koninklijk bezoek aan Rhenen en Veenendaal tijdens Koninginnedag 2012.

Sinds 2012 is de heer Verhaaf steward bij de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging (GVVV) in Veenendaal. Tijdens de afgelopen seizoenen is het diverse malen voorgekomen dat door zijn medische inzicht en kennis meerdere personen op de juiste wijze zijn behandeld. Ook heeft hij zich vanaf 1997 bij de jaarlijkse Rijnweek Rhenen als vrijwilliger van het Rode Kruis zeer verdienstelijk gemaakt en zet hij zich in de Sinterklaasperiode in om te zorgen voor de veiligheid van de kinderen en volwassenen tijdens de optochten.

Roef van Laar
Roef van Laar heeft naast zijn werk als ondernemer in de autobranche veel voor Rhenen gedaan. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld voor onder andere zijn betrokkenheid bij ondernemers in Rhenen.

De naam Roef van Laar wordt in Rhenen vaak in één adem genoemd met de Motor en Autoclub Rhenen en Omgeving. De afkorting MACRO is een begrip in en ver buiten Rhenen. Tot eind 2017 was hij dertig jaar lang de gedreven voorzitter van de MACRO. En ook nu hij de voorzittershamer heeft doorgegeven betekent hij nog steeds veel voor de MACRO.

Inmiddels woont de heer Van Laar in Wageningen. Omdat hij veel voor Rhenen heeft betekend, werd de onderscheiding in Rhenen uitgereikt.

Teun Jordaan
Teun Jordaan werd onder andere onderscheiden voor zijn bevlogen werk als vrijwilliger namens de Oorlogsgravenstichting. In de afgelopen 20 jaar heeft de heer Jordaan duizenden kinderen en volwassenen op zijn eigen, indringende wijze laten kennis maken met de verhalen van de militairen die hun leven gegeven hebben in de meidagen van 1940.

Ook zijn werk voor het Cuneragilde mag niet onbelicht blijven. In de beginjaren van het bestaan van het gilde functioneerde de heer Jordaan als gids en als gastheer in de Cunerakerk.

Dirk Mous
Dirk Mous mocht ook naar voren komen om zijn onderscheiding in ontvangst te nemen. Al sinds buitenplaats Rhenendael in 2003 ingebruik werd genomen is de heer Mous betrokken. Enthousiast en met verve hanteert hij al ruim 15 jaar de voorzittershamer van de Vereniging van Eigenaren (VvE) Belvedère.

Al ongeveer 25 jaar bekleedt meneer Mous het voorzitterschap van bridgeclub De Deel in Leusden. Door zijn beminnelijke persoonlijkheid, humor en doortastendheid zorgt hij voor grote betrokkenheid van de leden bij elkaar. De heer Mous is sinds 2009 lid van de Veenendaalse Bridge Vereniging (VBV). Vanaf 2009 was hij negen jaar secretaris van de VBV.

Bron: Gemeente Rhenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.