Vier unieke lezingen over ‘Mannen met een Missie’ bij Kasteel Amerongen

AMERONGEN – In het kader van het Jaarthema “Mannen met een Missie” worden vanaf 3 september bij Kasteel Amerongen een viertal interessante lezingen gehouden over markante bewoners van het Kasteel.
Waarbij steeds één van deze historische mannen wordt uitgelicht door een specialist.

De Heren van Amerongen zagen het als hun roeping om de roem van hun illustere geslacht hoog te houden. Dit deden zij door te strijden voor volk en vaderland, maar ook door op diplomatiek en bestuurlijk niveau hun invloed aan te wenden. Op 3 september a.s. start Luc Panhuysen, historicus en schrijver (bekend van boeken als “Rampjaar 1672” en “Oranje tegen de Zonnekoning”) deze reeks over Godard Adriaan van Reede.

Conrad Gietman, cultuurhistoricus met als specialisatie de geschiedenis van Nederlandse elites vanaf de zestiende eeuw, vervolgt op 10 september met een lezing over Godard van Reede. Prof. Dr. Renger de Bruin, conservator stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum te Utrecht, vertelt op 1 oktober meer over Frederik Christiaan van Reede. Leo van Putten sluit af op 5 november een lezing over Godard van Aldenburg Bentinck. Hij is auteur van verschillende boeken zoals “Gouveneurs-generaal van Nederlands-Indië”, “Koopman en diplomaat” en zijn laatste boek over Amerongen: “Amerongen, een aenzienlijck vleck”. Hij is historicus en biograaf van Godard van Aldenburg Bentinck.

De sessies worden gehouden tussen de schilderijen van de ‘Mannen met een Missie’ op de galerij van Kasteel Amerongen. Na de lezingen kunt u de rondleiding volgen die speciaal voor dit jaarthema is samengesteld.

Waar/ wanneer

  • Aanvangstijd : 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
  • Kosten lezing : € 10,– (incl. een kopje koffie)
  • Lezing inclusief rondleiding: € 19,95
  • Voor de volledige reeks lezingen betaalt u éénmalig € 45,– (incl. 1 rondleiding)

Tickets zijn verkrijgbaar via www.kasteelamerongen.nl

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is het mooiste Nederlandse kasteel uit de Gouden Eeuw dankzij de oorspronkelijke staat van het Huys, de tuinen en de collectie. Dit cultuurhistorische monument heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. De bewoners speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Godard Adriaan van Reede (1621-1691) was een sleutelfiguur in de opstand tegen de Franse overheersing. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen bruist van de activiteiten zoals rondleidingen, seizoensfeesten, concerten, tentoonstellingen en kinderactiviteiten.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.