Visie Recreatie en Toerisme Ede vastgesteld

EDE – Het college van B&W heeft de visie voor de sector Recreatie & Toerisme goedgekeurd. Het is de eerste keer dat de gemeente samen met ondernemers en andere stakeholders uit de sector zo’n visie heeft opgesteld.

De visie is de basis voor het beleid van de komende jaren. De gemeenteraad bespreekt de visie binnenkort.

Sterk merk
In de visie op Recreatie & Toerisme staat de Veluwe centraal. De Veluwe is hét sterke merk dat zowel regionaal, nationaal als internationaal recreanten en toeristen naar de schitterende natuur van Veluwe trekt. De gemeente wil er de komende jaren samen met ondernemers, andere overheden en gebiedspartijen voor zorgen dat de Veluwe weer de populairste vakantiebestemming binnen Nederland wordt. De Veluwe is daartoe al goed op weg onder het motto: ‘beleef de beste Veluwe’. De regio staat nu qua overnachtingen op nummer 2 en loopt haar achterstand op de Noordzee badplaatsen in.

Speerpunten
Speerpunten in de visie zijn onder meer een verdere versterking van de infrastructuur voor recreanten: wandelnetwerken, mountainbikeroutes en ruiterpaden. Daarnaast is het belangrijk om ook jongere doelgroepen te verleiden om naar de Veluwe te komen. Ook het verder vitaliseren van de verblijfsrecreatie blijft belangrijk. Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat deze visie ondernemers inspireert om hun aanbod verder te ontwikkelen of nieuwe initiatieven te starten. Als gemeente ondersteunen we dat graag.’’

Vrijetijdseconomie
De vrijetijdseconomie is van groot belang voor de gemeente Ede. Met ongeveer 1,2 miljoen overnachtingen en 9 miljoen dagbezoekers per jaar is de gemeente een toeristische trekker van formaat. Recreatie en toerisme vormen dan ook een belangrijke pijler onder de lokale economie en is goed voor bijna drieduizend banen.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.