Voorbeschouwing ASWH – DOVO

Door: Erik Westerhout

VEENENDAAL – Komende zaterdag, 2 december, gaan we naar Hendrik Ido Ambacht. Sportpark Schildman is het strijdtoneel van ASWH tegen DOVO.
Ofwel de nummer twaalf tegen zes…

Aan de thuiswedstrijd tegen Spakenburg hield DOVO dan toch nog tenminste één punt over. Geheel tegen de verhouding in waren de gasten op een 0-2 voorsprong gekomen, maar via Joshua Patrick en Quincy Arends kwamen onze rooien in de slotfase langszij: 2-2. Maar goed ook, want in het overigens boeiende duel was DOVO beduidend de betere ploeg. Het zeer op verdedigen ingestelde Spakenburg mocht eigenlijk nog het meest blij zijn met een punt.

Vriend en vijand was en is het erover eens dat DOVO doorgaans goed en aantrekkelijk voetbal op de mat legt en met veel durf speelt. Echter het afronden van de kansen is nogal eens onder de maat. Daardoor hebben de mannen van Gert Kruys al enkele keren feitelijk onnodig punten laten liggen. Al staat DOVO op een keurige zesde plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden, hetgeen betere cijfers zijn dan menigeen vooraf had gedacht. We kunnen dan ook uitermate tevreden zijn met de prestaties van de rooien.

Zaterdag a.s. gaan we op bezoek bij de nummer twaalf, ASWH. Die klassering valt op het eerste gezicht een beetje tegen. Immers, vorig seizoen debuteerden de Ambachters met een vierde plaats in de derde divisie zeer verdienstelijk. Echter ook voor ASWH blijkt het tweede seizoen lastiger. Goed voor DOVO om te bedenken, ervan uitgaande dat onze club volgend seizoen z’n tweede seizoen beleeft in de derde divisie. Het heeft er tenminste alle schijn van.

Hoewel ASWH z’n duels tegen ONS Sneek (4-1) en Magreb ’90 (2-5) ruim won, gaat het maken van doelpunten de club niet ál te gemakkelijk af. Buiten de twee genoemde uitslagen om wist het elftal van trainer Jack van den Berg nog 7 andere treffers te scoren, hetgeen het totaal op 16 brengt in 13 wedstrijden. Lichtpuntje voor ASWH is dat de laatste twee thuiswedstrijden werden gewonnen (ONS Sneek 4-1 en Capelle 2-0). Topscorer, met 6 treffers, is de vooral fysiek zeer sterke Kyle Doesburg, die we nog wel kennen uit zijn tijd bij het Zeeuws Vlaamse Hoek.

In totaal stonden DOVO en ASWH 22 keer ooit tegenover elkaar.

De onderlinge resultaten zijn goed in balans, want DOVO won 9 keer, ASWH 10 keer en 4 keer werd het gelijk. De doelcijfers zijn daarbij zeer licht in het voordeel van de Ambachters: 27-26. Hoogste onderlinge uitslag ooit is de 4-0 zege van DOVO op 8 oktober 2005. Nu dit jaartal toch valt: het was het mooiste jaar in de geschiedenis van ASWH. De club werd dat jaar algeheel kampioen van Nederland en won tevens de Supercup.

Voor wat zaterdag betreft wil ASWH door te winnen van DOVO zich vaster nestelen in de middenmoot, terwijl onze club z’n prima klassering in het linker rijtje wil handhaven. Dat linker rijtje is de hernieuwde doelstelling van DOVO geworden, daar waar we eerst handhaving in de derde divisie voor ogen hadden. Intussen blijft Gert Kruys erop hameren dat DOVO elke week scherp is en alles geeft. En geef ‘m eens ongelijk: onze club doet het uitstekend, maar is er nog niet…

In de vorige uitwedstrijd bij ODIN ’59 boekte DOVO z’n eerste uitzege van het seizoen (2-5). Knap, temeer, als je bedenkt dat DOVO, evenals tegen Spakenburg, eerst met 2-0 achter kwam. De veerkracht van het elftal mag dan ook worden geroemd. Tegelijk zou het mooi zijn als ASWH vanaf het begin scherp wordt tegemoet getreden en een achterstand ditmaal achterwege blijft. We zijn benieuwd of DOVO z’n goede prestaties andermaal een vervolg kan geven.

Bron: DOVO

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.