Voorbeschouwing DOVO – ACV

VEENENDAAL – Eén puntje uit twee uitwedstrijden. Dat is de schamele oogst die DOVO recent heeft geboekt.
Bleven onze rooien bij laagvlieger Spijkenisse steken op 2-2, vorige week, op bezoek bij Jong Almere City, verloren de mannen van Gert Kruys met 2-0.

Door: Erik Westerhout

Een ietwat onnodige en ongelukkige nederlaag. DOVO verzuimde o.a. enkele kansen te benutten. Na de rust waren onze rooien niet altijd bij de les; Almere City won al met al verdiend.

Hoewel we het debuut van DOVO in de derde divisie nog wel degelijk typeren als bepaald niet onverdienstelijk, wordt het toch wel weer eens tijd voor een resultaat. Zeker als we bedenken dat onze rooien staan voor twee thuiswedstrijden. Tegen ploegen overigens met wie we nog een appeltje te schillen hebben! Komt volgende week VVOG op bezoek, zaterdag a.s. zijn we gastheer van ACV. Ook tegen die ploeg staat nog een rekening open…

Het elftal van trainer Fred de Boer snoepte onze rooien vorig seizoen vier punten af. In november werd het in Veenendaal 2-2. Pas in de slotfase kwamen de Drenten op gelijke hoogte. Daarmee pakten ze een niet meer verwacht punt. De return in Assen werd door ACV gewonnen met 1-0. Nauwelijks verdiend trouwens. Niet alleen was DOVO zeer zeker niet minder, de goal van Saber Hendriks was op z’n zachtst gezegd discutabel.

Intussen leidde de winst -tezamen met andere overwinningen- tot het kampioenschap voor ACV. Daarmee bleven de Assenaren DOVO vijf punten voor. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de titel terecht naar ACV ging. Voetballend waren ze niet de beste, die eer viel DOVO te beurt. Wel waren de Drenten beduidend effectiever en ze pakten simpelweg de meeste punten.

Momenteel treffen we onze gasten aan op de twaalfde plek op de ranglijst met acht punten. DOVO is elfde met negen punten. Het spreekt voor zich dat onze rooien de kleine voorsprong graag vast willen houden. Sterker: we bouwen ‘m veel liever uit! Maar ja, dan moet DOVO wel winnen en dus sportieve revanche nemen. De nog openstaande rekening kan nu worden vereffend.

Scoren gaat ACV makkelijk af. Met 14 treffers behoren de gasten tot de meest scorende ploegen. De van Be Quick 1887 gekomen Romano Djababoe en de van FC Emmen afkomstige Pascal Huser hebben er beiden alweer vier goals in liggen. Daarnaast is de doorgaans makkelijk scorende Saber Hendriks bijna terug van een blessure. Aan goalgetters dan ook geen gebrek in Assen.

Defensief gaat het de ploeg minder voor de wind. Zo moest de keeper, Bart Woering, gekomen van Be Quick 1887, al 17 keer vissen. Opvallend is ook dat ACV z’n punten allen thuis pakte. Van Spijkenisse (5-3) en Harkemase Boys (3-1) werd gewonnen. Tegen Magreb (3-3) en VVOG (2-2, vorige week) werden de punten gedeeld. Echter uit werd er verloren bij de beloften van FC Groningen (5-1), DVS ’33 Ermelo (2-0) en Capelle (1-0).

Van die reeks nederlagen in uitwedstrijden willen ze natuurlijk af. Tegelijkertijd liggen daar juist kansen voor DOVO. Het zou mooi zijn als we sportieve revanche kunnen nemen op de resultaten van vorig seizoen tegen ACV. Nodig ook, in feite. We zijn door wat mindere prestaties in het rechter rijtje terecht gekomen en willen niet verder afzakken. En dus is het tijd voor een goede uitslag. Gaat dat DOVO lukken? We gaan het zien!

Bron: DOVO

Video

Bron: DOVO.TV

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.