Voorstel voor verschuiven winkeltijden op zon- en feestdagen

In april bespreekt de raad een initiatiefvoorstel van de fractie van Lokaal Veenendaal.
Deze partij stelt de raad voor om het tijdsvenster van de winkelopenstelling op zon- en feestdagen te verschuiven van 13.00 – 18.00 uur naar 12.00 – 17.00 uur

VEENENDAAL – In april bespreekt de raad een initiatiefvoorstel van de fractie van Lokaal Veenendaal.
Deze partij stelt de raad voor om het tijdsvenster van de winkelopenstelling op zon- en feestdagen te verschuiven van 13.00 – 18.00 uur naar 12.00 – 17.00 uur.

Op 21 december 2017 heeft de raad ingestemd met een algemene vrijstelling voor een aantal aangewezen categorieën winkels in de levensmiddelenbranche en bouwmarkten en een vrijstelling van maximaal 12 x per jaar voor het openstellen van winkels in het kernwinkelgebied op zon- en feestdagen met het tijdvenster van 13.00 – 18.00 uur. De fractie van Lokaal Veenendaal stelt de raad nu voor om het tijdsvenster van de winkelopenstelling te verschuiven naar 12.00 – 17.00 uur en de Verordening Winkeltijden Veenendaal op dat punt te wijzigen.

Uw mening
De raad bespreekt het initiatiefvoorstel van Lokaal Veenendaal tijdens de vergadering van de raadscommissie op dinsdag 9 april. Wilt u uw mening geven? De raad neemt die inbreng graag mee bij het bepalen van een standpunt. Als u wilt inspreken, dan verzoeken wij u zich aan te melden. Dit kan tot op de dag van de commissievergadering, bij voorkeur voor 13.00 uur, bij de raadsgriffie via (0318) 538 538 of via griffie@veenendaal.nl. In de raadsvergadering van dinsdag 16 april neemt de raad een besluit over het initiatiefvoorstel. Voor inhoudelijke vragen over het initiatiefvoorstel verwijzen wij u naar de indienende fractie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.