Vrijheidsfestival Ede

EDE – Vrijheidsfestival Ede krijgt feestelijk slot met maaltijd voor 500 bezoekers
Op zaterdag 22 april 2017 vanaf 14:00 uur vindt de eerste editie plaats van een nieuw cultureel Vrijheidsfestival op de voormalige Johan Willem Frisokazerne in Ede.

Met gastspreker Jan Terlouw.

Festival voor iedereen
Het festival biedt een aantrekkelijk en afwisselend programma voor jong & oud met muziek, historische films, exposities, sport, kunst, zang, dans en workshops. Het programma is geïnspireerd op verhalen van veteranen, Molukkers in het Nederlandse verzet en de Canadese zomer van 1945. Er zijn ruim 1.000 veteranen uit Ede uitgenodigd. Bezoekers krijgen volop de gelegenheid om met hen in gesprek gaan.

Activiteiten voor kinderen
Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld tegels maken voor de ‘Walk of Freedom”, softballen met de Moorfielders, legeroefeningen, meerijden op militaire voertuigen, het kazerneterrein ontdekken, vlaggen maken, schminken of praten met veteranen die zich ergens op de wereld hebben ingezet voor veiligheid en vrijheid.

Pop-up parade
Als afsluiting van het dagprogramma zal er om 17:00u een pop-up parade plaatsvinden als ode aan de vrijheid. Deelnemers aan het festival lopen in een bonte optocht over het terrein als voorproefje van de grote artistieke parades waarmee volgende edities van het festival geopend zullen worden.

Vrijheidsmaaltijd
In de festivaltent begint vanaf 18:00 uur de Vrijheidsmaaltijd, een feestelijke avond met livemuziek van de Jalafusi Big Band en het jonge, talentvolle saxofoonduo Farber. Muziek zal worden afgewisseld met gastenoptredens van Jan Terlouw, operazanger en oud marinier Bastiaan Everink, stadsdichter Harry Oonk en nog vele anderen. Tussen de optredens door wordt een bijzondere driegangenmaaltijd geserveerd met gerechten uit het verleden, het heden en de toekomst.

Toegang
Het festival vindt plaats bij Akoesticum, op het voormalige militaire terrein van de Johan Willem Frisokazerne in Ede. Tot 18:00 uur is het festival voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie & kaarten voor de afsluitende Vrijheidsmaaltijd (25,- per persoon), kijk op www.vrijheidsfestivalede.nl.

Related posts

Geef een reactie

*