VV Prins beleeft spannende slijtageslag bij SV Land Taurus

Door: Monique Becks

EDE – Zowel het Taurus-thuispubliek als het in flinke hoeveelheid aanwezige VV Prins publiek genoot zaterdagavond van een mooie volleybalthriller.
Beide teams speelden met passie en waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Het werd dan ook een lange volleybalavond in Houten.

VV Prins startte met grote overtuiging maar maakte in alle opwinding ook veel eigen fouten. SV Land Taurus, minstens net zo gepassioneerd, slaagde er met een geweldige, risicovolle serviceserie van Jelle van Jaarsveld in om een 6-1 voorsprong op te bouwen. Het had daarna de spanning net iets beter onder controle dan VV Prins, waarmee kennelijk ook wat geluk werd afgedwongen. Met mooie acties en zo nu en dan wat toevalstreffers bleef SV Land Taurus aan de leiding om met duidelijke cijfers set 1 te winnen (25-15).

Beide teams verschenen opnieuw vol vuur aan de start van Set 2. Ditmaal had VV Prins echter het beste van het spel. Het bleef knokken voor elk punt en met een briljant spelende Ogink, een fantastisch verdedigende Ottevanger, een goed blokkerende Wijsman en een ondanks examendruk goed presterende Zwanenburg kwam VV Prins steeds beter in het eigen spel. Met 21-25 slaagde VV Prins erin de stand in sets gelijk te trekken.

Daarmee liep de spanning in set 3 verder op. Lange rally’s en spectaculaire acties maakten dat het publiek van beide partijen genoot. Opnieuw waren het Ogink en Zwanenburg die goed doorkwamen op de buitenkanten, en Kooiman kwam goed los op het midden. Ook de geblesseerde Van de Ven liet zich niet onbetuigd en haalde optimaal resultaat uit zijn servicebeurt. Ondanks dat de scheidsrechter de spanning blijkbaar niet zo goed aan kon en tot onvrede van beide teams en het publiek fout op fout stapelde, bleef het een sportieve en spannende wedstrijd. Na een setbal op 23-24, waarbij een vangbal aan Taurus zijde niet werd afgefloten, was het Dicky Kottink die met een kill blok alsnog de setwinst voor VV Prins veilig stelde (24-26).

In set 4 leverde een geweldige serviceserie van Kling meteen een voorsprong van 1-4 op. Het team van VV Prins slaagde er daarna echter niet in het goede spel vast te houden. De eigen foutenlast nam toe en goed door het blok geremde ballen werden in het achterveld niet goed verwerkt. Desondanks ging het tot 16-16 gelijk op, maar met 3 eigen fouten op rij stelde VV Prins de thuisploeg in de gelegenheid met nieuw elan de eindfase in te gaan, om met 25-19 tot 2-2 en dus een vijfde set te komen.

SV Land Taurus startte met overmacht, maakte nauwelijks fouten en stond binnen no time met 10-5 voor. VV Prins bleef echter knokken en slaagde erin met een goede blokkering en sterke services, die door Taurus niet goed konden worden verwerkt, terug te komen tot 9-10. Met wat pech kon de cruciale gelijkmaker echter niet worden gescoord, terwijl SV Land Taurus gefocust en gebrand bleef. Op 15-10 werd het pleit beslecht in het voordeel van de thuisclub, maar VV Prins liet opnieuw enorme groei, talent en passie zien, met 1 wedstrijdpunt als beloning. Een kostbare, want daarmee houdt VV Prins met 3 punten de aansluiting met de nummers 9 en 8 van de lijst (resp. Inter Rijswijk en TT Papendal met beiden 4 punten).

Volgende week zaterdag speelt VV Prins de achtste finale van de bekercompetitie; thuis tegen Coniche Zwolle, 20.00 uur, De Peppel.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.