VV Prins start competitiemet verlies tegen Abiant Lycurgus

EDE – VV Prins reisde niet af naar Groningen met de verwachting een vuist te kunnen maken tegen de regerend kampioen.
Dat het professionele Lycurgus een paar maatjes te groot is voor de VV Prins was vooraf duidelijk.

Goed spelen, dat was waar het om ging, want juist van een goede tegenstander kun je het meest leren. Het systeem wordt op de proef gesteld en dat is een uitstekende test om te zien waar nog bijgespijkerd moet worden.

Dat doel werd gisteren gehaald. De passlijn werd zwaar onder druk gezet door de geweldige services van Frits van Gestel en Sander Scheper, en de blokkering kon niet veel uitrichten tegen de geweldig hoog aanvallende Stijn van Schie en diezelfde Scheper. Het team van VV Prins, bestaande uit 6 nieuwe spelers en 6 “oud”-gedienden, bleek zijn zaakjes echter behoorlijk op orde te hebben. De afstemming met spelverdelers Jesse Kling en Dicky Kottink was goed, de verdediging zat goed in elkaar en de vechtlust en de teamsfeer waren uitstekend. De mannen van VV Prins lieten niet over zich heen lopen; onze nieuwe diagonaalspeler Rik van Solkema en routiniers Peter Ogink en Joris Zwanenburg kwamen met regelmaat uitstekend langs en door de blokkering van de lange Groningers.

De wedstrijd werd naar verwachting met 3-0 verloren, maar VV Prins werd beslist niet weggespeeld. In de eerste en tweede set was het verschil duidelijk (25-17, 25-16) maar in de derde set bleef het goed bij en nam zelfs een aantal keren de leiding. Een klein beetje gas bij was voldoende voor Abiant Lycurgus om zonder problemen ook set 3 af te maken (25-21), maar de mannen uit Ede kunnen trots zijn op hun vechtlust, teamsfeer en het spelniveau.

Volgende week staat opnieuw een zware tegenstander op het programma (Draisma Dynamo uit) en het is niet zo zeer leuk om het seizoen met verliespartijen te beginnen. Vanuit het oogpunt van groei is het echter helemaal niet verkeerd: verlies is ingecalculeerd en het team heeft de tijd om nog verder naar elkaar toe te groeien zodat het er staat wanneer het wél om de punten gaat. Op deze wijze zijn de lessen onbetaalbaar: niet alleen voor de fine-tuning in het veld, maar ook voor met name de nieuwe spelers om te wennen aan het spelen in grote hallen met een behoorlijke hoeveelheid publiek op de tribunes. In die zin kon VV Prins zich geen betere seizoenstart voorstellen.

Zoals gezegd: volgende week de uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo, 14 oktober, 20.00 uur, Apeldoorn.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.