werkzaamheden riool kruising Parallelweg & Grebbeweg

RHENEN – Het riool in de parallelweg van de Grebbeweg wordt vervangen door een vuilwater- en regenwaterriool waarbij ook de asfaltverharding wordt vervangen door een klinkerverharding.
In opdracht van de gemeente Rhenen vervangt de firma Van Verseveld het riool in de parallelweg van de Grebbeweg.

Het huidige riool wordt vervangen door twee riolen. Eén voor de afvoer van vuilwater en één voor regenwater. Het regenwater van de weg en parkeerplaatsen wordt opgevangen en geborgen in het regenwaterriool waar het langzaam in de bodem weg kan zakken. Om dit mogelijk te maken moet de asfaltverharding worden opgebroken. Daarvoor komt klinkerbestrating voor terug.
De inrichting van de openbare ruimte wordt niet aangepast. De rijbaan houdt dezelfde breedte en de parkeerplaatsen blijven gehandhaafd. Wel komen er andere trottoirbanden terug en komt er een goot aan de achterkant van de parkeerplaatsen.

Planning en verkeershinder
De start van de werkzaamheden is in de eerste week van november 2016 en gaat vier tot vijf weken in beslag nemen. Uiteraard kan de planning beïnvloed worden door weersomstandigheden.
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Alle bedrijven en woningen blijven elk moment voor voetgangers bereikbaar. Enige overlast is helaas niet te voorkomen. Zo zijn de openbare parkeerplaatsen tijdens de werkzaamheden niet te gebruiken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk-Jan Lubeek (0317) 681 681.

Bron: Rhenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.