Zelf roomijs maken zonder ijsmachine? Je doet het zo!

Zelf roomijs maken zonder ijsmachine

MALEISIË – Heb je het weerbericht gezien?
Deze zondag zou het in Nederland wel 27 graden worden?

Daar hoort dus een ijsje bij! Ga nu je roomijs maken: dan kan je er zaterdag en zondag van genieten!

Hoe maak jij snel roomijs? Laat het weten in een reactie!
Hier in Maleisië maken ze roomijs zonder ijsmachine zoals in de foto.

  • Op een ijskoude plaat wordt eerst fruit fijngeprakt. De lekkerste combinatie hier is zoete mango met zoet-zure ananas. In Nederland zijn aardbeien nu je ideale keuze.
  • Daar wordt dan room bij gegoten.
  • En alles wordt gemengd en uitgestreken op de ijskoude plaat tot het lijkt op roomijs.

Best leuk voor wie een ijskoude plaat in huis heeft…

Niet voor mij dus 🙂

Het Nederlandse alternatief voor bovenstaande methode?

  • Werken met lekker, vers seizoensfruit van bij ons.
  • Alle ingrediënten mengen in een kom in je diepvries.
  • Om het half uur even kijken tot er zich een ijslaagje rondomrond je room begint te vormen.
  • Zodra je ijs ziet: alles luchtig opkloppen (het volume moet flink toenemen) en verder invriezen.

Kan het nog makkelijker?
Ja hoor. Maar dan toch helemaal anders in dit aardbei snoepje. Of maak deze heerlijke panna cotta met aardbeien!

Makkelijk zelf roomijs maken zonder ijsmachine met aardbeien.
Ingrediënten:

  • 500 ml vette room (minimum 37% vet): uit de koelkast
  • 1 blik gecondenseerde melk: uit de koelkast
  • fruit naar wens: bijvoorbeeld 500 gram verse, zoete aardbeien

Hoe maak je zelf roomijs?

  1. Plet je aardbeien met een vork.
  2. Klop de room op tot er pieken vormen.
  3. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng op laagste snelheid door je opgeklopte room.
  4. Roer er je geplette aardbeien door.
  5. Doe in kleine potjes en vries in.
  6. Geniet ervan op een warme dag 🙂

Over: Stef uit Maleisië
Stef blogt over lekker eten, vanuit het warme Maleisië.

Hij vraagt zich af of jij de Tiny Blue al geproefd hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.