Zoete aardappel met aubergine, tomaat en paprika door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, zoete aardappel met aubergine, tomaat en paprika door Jenny

Wist je dat zoete aardappel eigenlijk een wortel gewas is. Het is geen knol zoals een aardappel. Zoete aardappel bevat veel vezels en carotenoïden. Hoe meer kleur hoe beter. Ik heb toch zo’n lekker recept gemaakt. Zoete aardappel past namelijk heel goed bij aubergine. Samen met de kruiden van de Nederlandse topkok Jonni de Boer. komen deze smaken helemaal tot zijn recht. Ras el Hanout, ook wel de smaak van Marokko genoemd. Ras el Hanout is een mengsel van diverse kruiden bij elkaar. Daarom zit er ook veel verschil in smaak van diverse merken. Ook bij kip is dit heel erg lekker. Specerijen zijn ook nog eens heel erg gezond.

Ingrediënten:
• 1 grote zoete aardappel
• 1 aubergine
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• 15 kleine tomaatjes
• 1 rode paprika
• ¼ rode peper
• 2 theel. ras el hanout
• zout en peper
• 75 g rucola
• 1 eetl. pompoenpitjes
• 3 eetl. olijfolie
• 1 eetl. balsamicoazijn
• mespuntje mosterd

Bereiding:
1. Zet de oven aan op 180ºC
2. Snijd de aubergine in wiggen (zie foto) smeer in met olijfolie en grill ze op de plaat. Dek af met aluminiumfolie (tijdens het grillen?) om de warmte goed door te kunnen laten trekken. De aubergine moet goed zacht zijn.
3. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in wiggen
4. Leg de aardappel in een ruime ovenschaal en besprenkel met olijfolie leg er de twee teentjes knoflook tussen met schil.
5. Snijd de ui in grove stukken en doe die erbij. Snipper het rode pepertje en verdeel die in de oven schaal.
6. Zet de schaal in de oven, na 15 minuten doe je de aubergine paprika en tomaatjes erbij, laat nog 10 minuten in de oven.
7. Snijd de paprika in stukken en halveer de kleine tomaatjes.
8. Als alle ingrediënten in de schaal zitten meng je er de ras el hanout door en roer alles goed door elkaar.
Voor de rucola
9. Rooster de pompoenpitjes. Meng de mosterd door de azijn en klop de olijfolie er door en giet dit over de rucola. Strooi de pompoenpitjes erover. Zie verderop meer over Ras el Hanout

De recepten zijn voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.