Zuinige overwinning voor GVVV op Scheveningen

VEENENDAAL – GVVV pak na de winst van vorige week op Sparta ook tegen Scheveningen drie punten.
De ploeg van Niek Oosterlee pakte een zuinige overwinning op de kustbewoners.

GVVV begon tegen Scheveningen zonder Danny de Leeuw maar met Sherwin Grot aan de wedstrijd op het zeer winderige sportpark Panhuis. De Leeuw brak vorige week tegen de beloften van Sparta zijn kuitbeen en is een week of 4 tot 6 uitgeschakeld.

Net als vorige week startte Niek Oosterlee in het o zo vertrouwde 4-3-3 systeem wat vorige week geweldig uitpakte. Ook deze wedstrijd was dat weer zo, alleen was het voetballen met de stevige wind voor beide ploegen erg lastig.

GVVV begon goed aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid van voor Sherwin Grot die net niet bij de bal kon bij een voorzet vanaf de linkerkant. De Veenendalers bepaalde het spel al was het na een half uur spelen Mehmet Aldogan die binnen de 16 meter een geweldige kanonskogel afvuurde op doelman Johan Jansen die niets anders kon doen dan de bal met z’n vuisten weg boksen.

De tweede helft was een betere voor GVVV dan de eerste. Amper begonnen aan de tweede helft was daar de grote mogelijkheid voor de blauwe. Laghmouchi raakte de bal verkeerd, kwam met een gelukje bij Mart de Jong terecht die de bal rakelings naast het doel afvuurde van Scheveningen. De toon leek gezet wat ook bleek een paar minuten later.

De onderschepping van Laurens van der Voort op de pass van Lopes Nieto zorgde ervoor dat de verdediger in kon dribbelen en met een geweldige steekbal Jeremy de Graaf weg kon sturen die op zijn beurt de doelman van de gasten kansloos kon laten. GVVV kwam in de 52e minuut op een meer dan verdiende voorsprong.

Amper bekomen van de voorsprong was het een paar minuten later wederom Jeremy de Graaf die de bal afvuurde op de doelman maar die kon op zijn beurt de bal weg boksen. Veel hele grote kansen werden er niet gecreëerd, op het schot van Robin Mulder die net over ging. In de slotfase nog een mooi moment. De afscheid nemende en van een hamstringblessure teruggekeerde Simon Brouwer die voor de winterstop uitviel mocht nog even een kleine 10 minuten invallen.

Ook al leek er niets aan de hand voor de thuisploeg om de overwinning veilig te stellen: In blessuretijd was het toch mede vanwege de stevige wind een beetje billen knijpen voor het doel van de Veenendalers. Doelman Jansen moest nog één keer gestrekt naar de bal die hij tot corner kon verwerken maar de overwinning van na 94 minuten een feit.

GVVV deed wat het moest doen: drie punten pakken tegen een mede degradatie kandidaat en de drie punten van vorige week op Jong Sparta zorgt ervoor dat de Veenendalers weer meer omhoog kunnen kijken.

Volgende week speelt GVVV een uitwedstrijd tegen Jong Almere City. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.